14.11.10

"100 anys de vida amb Joan Planas i Novell"- Presentació del llibre

En Joan Planas i Novell, aquest avi del barri, fa uns quants anys va començar a escriure les seves memòries. El passat agost i en motiu de seu centenari, els seus nets, amb l'ajuda d'Assumpta Montellà van convertir les seves memòries amb un llibre.

El seu contingut està carregat d’aventures personals, detalls d’època, i sentiments a flor de pell que emocionen al lector en moltes ocasions, fent-lo reflexionar sobre fets històrics i les formes de vida passades.

Avui, es vol presentar el llibre oficialment davant l’Associació de Veïns del barri de l'Havana, a qui deu la seva tranquil·litat, amistats i hegemonia familiar, doncs ha viscut aquí mig segle notant el pols de la ciutat.

En Joan va néixer el 1910, i després de ser adoptat dues vegades va anar a viure a Dosrius, on va treballar de pagès, picapedrer, llenyataire, manobre i el que fes falta per tal de portar alguns cèntims a casa. Després d’un any i mig feliçment casat va haver de deixar la seva dona i el seu fill acabat de néixer, perquè va ser cridat a files com un soldat més de l’exèrcit republicà, va anar a la guerra en diversos punts del front, on va ser ferit.

Un cop acabada la guerra i després de molts esforços, va poder deixar la pagesia de Dosrius per anar a treballar a la indústria de Mataró, tot instal·lant-se al barri de l’Havana, concretament als pisos de l’Aliança.

L’any 2002, passejant pel passeig marítim es va adonar que hi faltava una font i va demanar-la a l’Ajuntament de Mataró. Aquest li va concedir tot posant-li per nom “La Font de l’avi Joan”.

Avui, després d’haver superat tants i tants obstacles que la vida li ha posat, encara es val per ell mateix, amb 100 anys complerts, és un home entranyable, carregat de records, amb un toc d’humor i encantat de mostrar la seva història, perquè com ell diu –cal conèixer algunes coses perquè no tornin a passar-.

Durant l'acte de presentació, es podran adquirir exemplars del llibre.


Dimarts 30 de Novembre a les 20:00 al Casal de l'Havana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada