19.12.10

Joan Bellavista - HOMENATGE POSTUM

De AVVHiR

Paraules dirigides per A. de Alfonso Fages en representació de l’AVVHiR a Joan Bellavista al acta que se li va fer el 17 de desembre de 2010 a Can Palauet.

Homenatge pòstum a JOAN BELLAVISTA.

RECORDANT A JOAN BELLAVISTA, Voldria dir unes breus paraules en nom meu, i en nom de l’ Associació de Veïns de l’Havana, a la que represento en aquet acte.A en Joan Bellavista, el vaig tractar personalment poc temps, uns tres anys, abans de deixar-nos. Puc dir que l’home que jo vaig conèixer, tenia un conjunt d’inquietuds socials, i les comunicava obertament e intentava fer partícips dels seus projectes a tots aquells que volguessin escoltar-lo.

“Els homes humanistes i valents que presenten davant de la gent projectes, pensaments, interessos socials, sovint son incompresos”. (1)

Tal vegada, en algunes de les seves actuacions, va esser incomprès, no obstant: el seu tarannà, les seves bones maneres, la seva perseverança en les idees, les seves conviccions democràtiques, el respecte envers els altres, i la seva capacitat d’acceptar opinions diferents a les seves, van fer que fos un home singular al barri de l’Havana.

Recordem que va ser ell qui va crear l’ AVVHiR, junt amb altres companys. En Joan, va comprendre que el barri de l’Havana tenia una singularitat que el feia diferent al de Mataró Centre i Eixample. Volia fugir de les macro associacions veïnals que per la seva extensió territorial, ell creia que eren poc operatives.

Els darrers anys de la seva vida entre nosaltres, em va comunicar que volia crear a Mataró una agrupació “Pro Europa”. En aquet projecte treballava amb un gran entusiasme, amb el mateix entusiasme que anys enrere va mostrar en l’ associació.

Gràcies a la iniciativa de Joan Bellavista en crear l’Associació Veïnal de l’Havana, els seus continuadors hem estat capaços, d’elaborar un Pla Integral on hem, pogut manifestar quin és el barri que volem, i creiem que a partir d’aquí s’han començat aconseguir importants millores urbanes i socials.

El barri de l’Havana ha canviat, està canviant, i haurà de seguir canviant...

Per últim, dir també que la junta de l’Associació s’ havia plantejat de fer-li un homenatge en vida, aprofitant alguna de les festes del barri, per haver estat el primer president.

Però, hem arribat tard. Joan.

Si més no, aquí queden aquestes paraules, que jo en representació de la de la junta de l’Associació l’Havana, t`adreço com a homenatge pòstum com a reconeixement a la teva labor veïnal.

Moltes gràcies, Joan.

(1) Faig un parasíntesis en l’exposició para enllacar la seva persona amb la pel•lícula; argument de les vicissituds que van tindre els fundadors de la Unión Europea al crear el organisme CECA .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada