5.12.09

Visita de portes obertes al C.A. La Ribera

Com a AVVHiR i a la vegada com a integrants del Pla Integral del Centre-Eixample-Havana hem visitat les instal·lacions del C.A. La Ribera que té previst començar l’activitat els propers dies.
Concretament la visita guiada ha estat conduïda per la responsable del centre.


Tan sols entrar trobem els despatxos dels educadors, les sales de visita i una gran escala que porta al primer pis on hi ha les instal·lacions per fer-hi activitats.
Contrasta una decoració molt funcional, per no dir quasi la “no decoració”, amb els elements conservats de l’antiga fàbrica, una làmpada anys 60, uns murals de ceràmica molt especials i sobre tot un gran “vitrall”.
Seguidament a la planta baixa s'ha modelat per tal de fer-hi tres zones vivenda. Visitem la que anomenen “Llar 1” on hi podem veure les zones comunes de qualsevol casa: el menjador, la zona de descans ( televisió, música, jocs, ...), les habitacions, els banys, la cuina pels esmorzars...
Al primer pis hi ha un 'claustre modern' amb un gran pati, que permet activitats esportives o dinàmiques, i al seu voltant s'han adaptat una sèrie de locals per tal de dur a terme activitats educatives i/o formatives: aules, informàtica, tallers... tot això ho visitavem acompanyats d’una posta de sol espectacular.
Després de la visita vàrem conversar amb el director, alguns educadors i professionals. Tots ells portaran el dia a dia d’aquest centre i faran que aquest projecte sigui una realitat d’acollida i protecció dels menors.

En aquesta visita vam poder rebre informació de la Fundació Eveho, com altres projectes, quina és la seva organització i els seus objectius. Aquesta fundació forma part del projecte 'Món Social', com també les fundacions Idea i Main.

Com a resum indicar que l’antiga nau industrial s’ha convertit en unes instal·lacions molt correctes i adients per l’activitat de “llar” i a la vegada de formació i lleure. L’espai és generós i s’han conservat detalls de l’antiga activitat industrial i del edifici que li dónen un cert caràcter difícil de definir.
De totes maneres, en aquest moment les instal·lacions traspuen una “certa fredor” Però estem segurs que quan els joves es facin la casa pròpia ,amb els seus objectes personals, i el centre estigui ple de vida hi haurà un caliu acollidor comú en aquets centres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada