5.12.09

El museu Tèxtil de la Fundació Vilaseca més aprop amb el Fons Zapatero


"L’Ajuntament finançarà amb el nou Fons Estatal un total de 19 projectes d’inversió. Entre les actuacions previstes destaquen la rehabilitació de la nau petita de Can Marfà per instal·lar el futur museu del tèxtil (4.250.000 €); la rehabilitació de la nau de Cabot i Barba que queda més propera a l’estació del complex per instal·lar-hi el Telecentre i un equipament social (1.500.000 €); i la renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram dels carrers de la Unió i de Sant Joaquim (600.000 €)."

"El Fons Estatal per a l’ocupació i la sostenibilitat local (FEOSL), el nou Fons Zapatero que s’aplicarà al 2010, destinarà 13 milions d’euros a Mataró. 10 milions es reservaran a inversions, dels quals gairebé la meitat s’assignaran a la rehabilitació de la nau petita de Can Marfà, que acollirà el futur Museu del Gènere de Punt. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha explicat aquest divendres que “el més urgent” era trobar una ubicació per a la col·lecció de maquinària de gènere de punt de la Fundació Vilaseca. Per aquest motiu els esforços se centraran el 2010 en rehabilitar la nau petita de Can Marfà, enlloc de fer-ho amb tot l’antic conjunt fabril. L’operació costarà 4.250.000 euros, sufragats per l’Estat “Amb aquest fons ens ha vingut l’oportunitat de fer-ho”, ha explicat Baron, que ha recordat que encara està pendent la redacció del projecte museogràfic que en un futur convertirà Can Marfà en el nou Museu de Mataró, actualment ubicat a Can Serra."
Aquestes frases són extractes de les informacions del web de noticies de l'Ajuntament
i de la informació recollida per CapGros sobre aquesta bona notícia pel barri de l'Havana i pel futur museu del Gènere de Punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada