23.4.08

Recuperem les parets MITGERES - guerra als gargots vandàlics

Fa unes setmanes la premsa ens deia que l’Ajuntament de Barcelona pensa portar a terme un pla de millora i rehabilitació d’unes 40 parets mitgeres o cegues d’alguns edificis de la ciutat. Està previst convocar un concurs públic entre els estudiants d’arquitectura en que es presentin projectes adreçats a la restauració d’aquestes parets.

Mentre anava llegint aquesta notícia, anaven desfilant davant meu tot un seguit de parets, portes i façanes del nostre barri. Anava veient-les totes o gairebé totes, embrutades amb una sèrie de gargots vandàlics, que van en augment cada dia que passa i que solen fructificar, generalment, les nits dels caps de setmana. Algunes hi són presents tenaçment i llargament, adherides a la seva equivocada plana com desafiant als soferts ciutadans a conviure amb aquest paisatge .

Per embellir el paisatge urbà de Mataró, no fa falta fer grans promocions urbanístiques que al cap de pocs dies, tindran també edificis amb totes les façanes guixades i brutes.
Hi ha un altre urbanisme participatiu de ciutadania veïnal, que s’hauria de potenciar a través dels diferents canals existents a la ciutat.

És per això que aprofito la finestra oberta que ens ofereix blog de la associació de veïns de L’Havana, per convidar-vos a crear el nostre propi concurs d’ idees fent arribar les nostres propostes de millora, propostes artístiques, propostes estètiques..., a les institucions que,massa sovint, sembla que s’obliden de vetllar per evitar la degradació del nostre paisatge urbanístic.

Apa doncs! Comencem a descobrir el barri, fem “BARRINAR “ els nostres cervells i a veure quantes propostes originals i creatives se’ns acudeixen a TOTS plegats.
Alfons
Alguns exemples:




COMENTARIS REBUTS FINS EL MOMENT
7 comentarisTancar aquesta finestra Anar al formulari de comentaris

Anònim ha dit...
Em sembla mol be que una entitat veïnal prengui interès per millora l’aspecte de les façanes del seu barri.Un veí de L’HavanaCom voleu que l’ajuntament faci façanes mitgeres quant es incapaç de mantenir-les netes de grafits?Lluís
25/4/08 00:30
Anònim ha dit...
Em sembla mol be que una entitat veïnal prengui interès per millora l’aspecte de les façanes del seu barri.Un veí de L’HavanaCom voleu que l’ajuntament faci façanes mitgeres quant es incapaç de mantenir-les netes de grafits?Lluís
25/4/08 00:30
Anònim ha dit...
Les ordenances municipals prohibeixen fe gargots a les parets, però no serveixen de res si les autoritats no les fan complir. Falta voluntat política o es que no disposen de mitjans. Un veï del carrer San Benet
25/4/08 13:47
Anònim ha dit...
Dons estaria be un mural a la paret del Col•legi Anxaneta, ara sembla la paret de un frontó? Un pare del col•legi
25/4/08 17:34
Anònim ha dit...
Veig molt encertat el comentari de l´Alfons. No obstant, considero que les autoritas són les que han de aconseguir que la ciutat prengui consciència i lluiti per tindre les parets netes de grafittis. Si les sancions fosin més dures, estic segur que podriem gaudir de façanes mitgeres dignes.Jaume
28/4/08 23:37
Anònim ha dit...
Tal vegada seria una bona idea que els veïns féssim arribar a l'Associació de veïns de l' Havana fotografies de les parets mitgeres que podrien ser decorades amb temes al·legòrics a la vida del barri al llarg de la seva història o amb altres temes artístics. L' Associació podria fer arribar la proposta a l'Ajuntament.
29/4/08 19:16
Anònim ha dit...
Una proposta semblant, la de l'Ajuntament de Barcelona per embellir el paisatge urbà mitjançant uns concursos, sembla interessant. Potenciar l'Art al Carrer és una bona opció per donar a conèixer treballs d'estudiants que tenen talent, però que difícilment poden mostrar les seves habilitats artístiques. Però, a més dels estudiants d'Arquitectura , per què no fer-hi participar també en aquests concursos estudiants d'Arts Plàstiques i Disseny, i de les Escoles Superiors de Disseny ?Anna
30/4/08 10:10

9 comentaris:

  1. Em sembla mol be que una entitat veïnal prengui interès per millora l’aspecte de les façanes del seu barri.
    Un veí de L’Havana


    Com voleu que l’ajuntament faci façanes mitgeres quant es incapaç de mantenir-les netes de grafits?
    Lluís

    ResponElimina
  2. Em sembla mol be que una entitat veïnal prengui interès per millora l’aspecte de les façanes del seu barri.
    Un veí de L’Havana


    Com voleu que l’ajuntament faci façanes mitgeres quant es incapaç de mantenir-les netes de grafits?
    Lluís

    ResponElimina
  3. Les ordenances municipals prohibeixen fe gargots a les parets, però no serveixen de res si les autoritats no les fan complir. Falta voluntat política o es que no disposen de mitjans.

    Un veï del carrer San Benet

    ResponElimina
  4. Dons estaria be un mural a la paret del Col•legi Anxaneta, ara sembla la paret de un frontó?
    Un pare del col•legi

    ResponElimina
  5. Veig molt encertat el comentari de l´Alfons. No obstant, considero que les autoritas són les que han de aconseguir que la ciutat prengui consciència i lluiti per tindre les parets netes de grafittis. Si les sancions fosin més dures, estic segur que podriem gaudir de façanes mitgeres dignes.

    Jaume

    ResponElimina
  6. Tal vegada seria una bona idea que els veïns féssim arribar a l'Associació de veïns de
    l' Havana fotografies de les parets mitgeres que podrien ser decorades amb temes al·legòrics a la vida del barri al llarg de la seva història o amb altres temes artístics.
    L' Associació podria fer arribar la proposta a l'Ajuntament.

    ResponElimina
  7. Una proposta semblant, la de l'Ajuntament de Barcelona per embellir el paisatge urbà mitjançant uns concursos, sembla interessant. Potenciar l'Art al Carrer és una bona opció per donar a conèixer treballs d'estudiants que tenen talent, però que difícilment poden mostrar les seves habilitats artístiques. Però, a més dels estudiants d'Arquitectura , per què no fer-hi participar també en aquests concursos estudiants d'Arts Plàstiques i Disseny, i de les Escoles Superiors de Disseny ?
    Anna

    ResponElimina
  8. M'encanten les parets mitjanceres amb gargots i graffitis, de fet són bastant estètiques i ajuden a crear un atmosfera artistica a la ciutat.No totes es poden pintar, però algunes es poden reservar per fer-ho.Per exemple quedaria fenomenal fer alguns dibuixos sobre Mataró i sobre la connexió entre Catalunya i la Havana.

    ResponElimina
  9. Que passa amb aquesta proposta, que no la pense-ho tirar endevant?
    Vinga que el barri té uns artistes molt bons i el poden fer millorar molt.
    Perqué no feu un concurs d'idees.

    ResponElimina