22.7.13

Presentació literària "La Plaça Xica, un petit món" per Pilar González-Agàpito

Pilar González Agápito ens va presentar el seu llibre sobre la Plaça Xica. Sota el títol “La Plaça Xica un petit món”. Aquest llibre fa un repàs de la historia de cada una de les botigues d’aquesta cèntrica plaça de la ciutat que pràcticament estava dedicada completament al comerç.

Primer de tot ens va explicar d’on havia sorgit aquesta idea-necessitat d’ordenar els seus records d’infantesa, com a filla de botiguers i de moltes hores jugant i bregant a la plaça. També va ser molt interessant conèixer quin va ser el procés per recollir dels testimonis vius totes aquestes experiències
.
Després, tot començant per un extrem de la plaça, la Creu Blanca, i com si es tractés  d’un passeig, la Pilar ens va explicar d’una manera molt resumida, botiga per botiga, qui eren, que feien i alguna anècdota divertida de cada comerciant.

Finalment la Pilar ens va sorprendre amb una projecció comentada de moltes imatges de l’època, algunes que surten al llibre i altres de noves. Va ser un exercici de memòria i nostàlgia per alguns dels presents i de descobriment i aprenentatge per a altres.
Gracies Pili una sessió molt interessant, emotiva, instructiva i divertida alhora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada