13.3.13

ELS CENACLES CULTURALS MATARONINS, DELS ANYS QUARANTA ALS SEIXANTA

La xerrada que ens van oferir Manel Cusachs, Francesc Masriera i Josep Puig, va estar estar presentada per Rosa Clar i dividida en tres períodes històrics que va desenvolupar cada un del conferenciants.
En Francesc Masriera ens va palar de la primera època on el protagonisme i l'empenta la tenien les families Ribes i Arenes, al carrer Argentona amb el Gremi de les Belles Arts, però també del C.O.R. Cavallers de l'Odre del Retrobament , creuats de l'esperit de la llengua i la cultura, o dels centres excursionistes.

En Josep Puig ens va parlar de la continuació de les Tertúlies del Dijous, del Gremi de les Belles Arts, del Canelobre  .... i en Manel Cusachs de El Racó, El Candil i el Caliu.
Finalment el Josep Puig va fer un resum de les intervencions i va llegir l'escrit de Esteve Albert  "La lluna de Mataró", on d'alguna manera ens deia que a Mataró es podia passar tota la setmana d'una tertúlia a un altre sense descans.

El torn de  preguntes i comentaris amb els assistents va servir per fer un reconeixement explícit al que van representar aquestes tertúlies, conferències i cenacles per la llengua i la cultura, no tan sols a Mataró, si no a tot Catalunya.



Imatges de la Xerrada : ELS CENACLES CULTURALS MATARONINS, DELS ANYS QUARANTA ALS SEIXANTA amb Amb Manuel Cusahs i Corredor, periodista, Francesc Masriera i Ballescà, escriptor i Josep Puig Pla, historiador, organitzada per la Comissió de Cultura de l'AVVHiR el 11 de Març de 2013 al Casal de l'Havana (Camí Ral 163, Mataró)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada