8.2.10

Una conferància emotiva d'Assumpta Montellà i la Maternitat d'Elna

Dijous passat dins el marc de les tertúlies literàries organitzades per l’AVVHiR, al Casal de l’Havana, l’Assumpta Montellà va pronunciar una conferencia molt especial sobre qué, com i perquè de la seva obra La Maternitat d’Elna.
De Conferència d'Assumpta Montellà sobre la Maternitat d'Elna

Va ser una xerrada molt emotiva que ens va fer posar a tots la pell de gallina i vessar alguna que altre llagrimeta.

Amb molt d’enfasis a la importància de la memòria històrica, del conèixer episodis heroics i molt tràgics a l’hora, de fer difusió a les noves generacions d’una història expressament silenciada, ... un missatge trist però carregat d’esperança.


De Conferència d'Assumpta Montellà sobre la Maternitat d'Elna
Després d’un petit col·loqui i els autògrafs als llibres de l’autora tots el assistents varem fer un petit piscolabis amb comentaris ja més informals sobre tot plegat.

Finalment ja en un ambient més intimista varem recordar aquells anys on l’Assumpta junt alguns membres de l’actual junta de l’AVVHiR ja feiem colònies per a nens, sortides de muntanya o ens dedicàvem a fer reivindicacions socials ... amb paraules de l’Assumpta: els dies passats a l'ermita de Sant Simó quan eren temps de kumbaià i xiruques.


De Conferència d'Assumpta Montellà sobre la Maternitat d'Elna

Enllaços





L’obra de teatre La Maternitat d’Elna es representarà a Mataró.

La representació serà el dia 12 de febrer a les 21’30 a la Sala Cabañes i és possible gràcies a un conjunt d’entitats de la ciutat,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada