23.12.08

Valoració i peticions de la NOVA XARXA d'autobusos MATARÓ BUS

Després d'analitzar el document de la Nova Xarxa de Transport Públic a Mataró, des de l'AVVHiR fem una valoració i unes demandes.
Respecte a les línees:
Valorem molt positivament l’augment en el nombre de línees de 5 a 9, en el conjunt de la ciutat i aplaudim la inclusió d’una de les nostres propostes al PICEH, sobre la necessitat d’una línea cap el polígons industrials.
Que en el document que se’ns ha facilitat, es defineixen uns punts d’interès, a partir del nombre d’usuaris del serveis que pugen o baixen en cada parada.
Que des de l’ utilització que en fan els veïns de l’Havana aquest punts són: o L’estació de Renfe o L’hospital o El Centre Comercial o La plaça de les Tereses o EL Institut Català de Salut o La plaça Granollers o La Plaça Espanya o I altres de menor incidència, però no menys interessants pels usuaris veïns del nostre barri.
Que els tres primers punts, Estació de Renfe, Hospital i Centre Comercial, queden coberts per la línea 3.
Que l’accés al institut Català de la Salut i la plaça Granollers, queda resolt amb la línea 8.
Que a la plaça de les Tereses, els veïns de la part Est de la ciutat som els únics de tot Mataró que no hi tenim accés directe.

No cal recordar l’esforç que està realitzant l’Ajuntament en rehabilitar i promocionar el mercat de la Plaça de Cuba, on els nostres veïns es veuen obligat a accedir-hi amb vehicle privat, per la manca de previsió en la definició de les línees.

Que la plaça d’Espanya, lloc des d'on s’accedeix a les diferents Fires que organitza l’Ajuntament, als camps de futbol i basquet dels principals equips de Mataró, al centre de joves el Sidral, així com als principals centres mèdics mutuals de la ciutat. És totalment inaccessible pels veïns de l’Havana, ja que no hi ha cap línea que ens hi acosti.

Pel que respecte al traçat de les línees:
Respecte a la línea 3 La parada situada a la ronda Cervantes, davant del carrer Herrera, hauria de situar-se en front de la ubicada al grup de les santes, per permetre l’accés al mercat del carrer Part de la Riba.
Respecte a la línea 8 (abans línea 1) S’ha eliminat, sense cap argumentació ni una parent millora, la pujada per la riera i l’accés a la plaça Espanya i el Camí de la Geganta, representant un gran pèrdua pels veïns de l’Havana, ja que aquesta modificació ens impossibilita l’accés als centres d’interès definits en l’apartat anterior. Cal tenir present que molts dels nostres veïns , i principalment la gent gran amb molta dificultat de moviment, formen part de la mutualitat del Tèxtil, hi que disposen del seu centre mèdic a la Rda. Alfons X el Savi, pròxim a la plaça Espanya i que les parades més pròximes en la nova proposta son a la muralla dels Genovesos o a la Rda. O’Donnell.
Respecte a la línea P Considerem que el traçat de la línea des de la Porta Laietana fins a la parada de Sant Simó, és mostra com un tram inútil des del punt de vista del servei als veïns, ja que circula per la banda de la nacional II, on només disposa de parada a l’Estació de Renfe, servei que pels veïns de Cerdanyola i Pla d’en Boet ja està resolt amb les línees 1 i 2. Creiem que aquesta línea hauria de passar pel camí Ral, aprofitant així molt més el seu traçat, que aparentment i tal com està plantejat és presenta poc rendible econòmicament.

Pel que respecte a l’accessibilitat de les parades.
Manca la instal·lació d’una marquesines en el del Camí Ral /Floridablanca, per la línea 3.
Manca la instal·lació d’una marquesines en el Carrer Floridablanca / Camí Ral, per la línea 1.


Per tal que quedi constància de les nostres peticions i valoracions es fa arribar "per registre" al corresponents responsables municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada