27.1.08

Visita comentada del projecte de remodelació de l'antic Escorxador en Biblioteca

Dins el marc del Pla Integral de l'Havana i Rodalies, una representació de l'AVVHiR ha participat en una visita comentada a l'antic escorxador, que es convertirà en una biblioteca de proximitat, gestionada per la Diputació i depenen de la Biblioteca Pompeu Fabra.
A la visita hi eren la Presidenta del Pla Integral del Centre-Havana, Montserrat López Figueroa, la Presidenta del Pla Integral de Rocafonda-Palau, Quiteria Guirao Abellán,el Conseller delegat d' Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero Collado, el Conseller delegat de Cultura, Sergi Penedès i Pastor, una representació del servei d'obres encapçalada per Lluis Gibert, i representació de diferents associacions de veïns, Palau, Rocafonda, Escorxador, Havana, etc ...
Després d'una magnífica introducció històrica dels usos i canvis arquitectònics de les instal•lacions del antic escorxador; varem visitar l'interior de les naus que en aquest moments es seu de la Brigada Municipal


D'entrada es sorprenentment agradable comprovar el bon estat de conservació tant de vitralls, finestres, enrajolats i els detalls de les guies i mecanismes originals. En Lluis Gibert, en ens va donar tota mena de detalls, tant de l'activitat, com dels usos dels diferents edificis i les seves característiques arquitectòniques.

Un cop al pati varem poder apreciar el conjunt d'aquest equipament tan important pels barris del que és frontissa, Palau, Rocafonda, Escorxador, Havana ... a més a més de la Biblioteca, que preveu una gran sala d'actes polivalent, ja funciona l'Escola Bressol Els Menuts, el local dels Capgrossos s'està construint, hi ha projectada una escola de primària, és molt a prop de Can Gasol on s'hi vol instal•lar un centre d'Arts escèniques, a més a més del espai enjardinat que l'envoltarà, ... esperem que es pugui convertir en un gran i magnífic espai d'equipaments ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada