2.1.07

La Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) i el Pla Integral

La Federació d'Associacions de Veïns de Mataró ( www.favmata.org ), en el seu últim butlletí s'ha fet ressó del Pla Integral, aquí reproduim integrament l'article dedicat a aquest tema tant interessant ¡¡:

L'Havana ha presentat un complet programa de propostes d'actuació al Pla Integral
Enmig dels treballs del Pla Integral que des de l’Ajuntament s’està impulsant conjuntament per al sector del Centre, l’Eixample i l’Havana, l’Associació de Veïns d’aquest darrer barri ha presentat, amb el nom de Quin Barri Volem? un extens i complet dossier amb propostes concretes per al futur desenvolupament del barri, i que abarquen molts aspectes des de l’urbanístic, cultural, econòmic o social. El programa l’han elaborat una quinzena de veïns, que han realitzat un important treball de camp, a partir d’una enquesta que l’Associació va fer als veïns. Tot i que només iniciar-se el text ja es reconeix que “el futur no es pot preveure, però sí que es pot preparar”, des de l’AV de l’Havana i Rodalies esperen que l’Ajuntament tingui en compte les idees exposades en aquest rigurós treball.
De fet, l’Havana és un dels barris de la ciutat, que més es preveu que canviïn en els propers anys, donat que moltes de les fàbriques i naus industrials que hi ha, ja s’estan canviant per edificis d’habitatges, i alguns espais històrics, com el de la guàrdia civil que ja ha desaparegut per donar pas a una escola o la fabrica Martorell futura seu d’un equipament veïnal

Per això, en la darrera Assemblea celebrada ja es va fer una crida a la participació activa dels veïns davant els molts canvis que s’esdevindran, i que també inclouen, per exemple, reurbanitzacions senceres de carrers, amb la reconversió d’alguns en zones de vianants.

L’Associació de Veïns presenta aquest treball, que és el document a partir del qual està treballant amb l’Ajuntament pel desenvolupament de la zona.

- descarregar document Quin barri volem? -
- descarregar annex Quin barri volem? -
- descarregar presentació del document a l'Assemblea de l'Havana -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada