30.9.17

CRÒNICA: Èxit absolut xerrada Jordi Bilbeny: La sardana i la religió de les bruixes

La xerrada-presentació del llibre d'en Jordi Bilbeny : La sardana i la religió de les bruixes celebrada divendres 29/09/2017 ha estat un èxit absolut tant per l'assitència com per la conexió entre en Jordi i el públic.


L'acte es va iniciar amb una presentació d'en Jordi Bilbeny per part del president de l'AVVHiR, David Morgades, on va posar especial ènfasi en el fet de que en Jordi " ... és l'home que es va atrevir a dir que part de la història del nostre país va ser segrestada i manipulada per Castella .... qui es va rebel·lar contra fets històrics que ningú qüestionava, aportant proves per demostrar que que eren falsos ... "

Després d'aquesta presentació tant punyent, en Jordi va fer un petit resum del seus treballs més coneguts per amb un fil argumental molt instructiu i amè al mateix temps, començar el tema propi de la xerrada-presentació: La sardana i la religió de les bruixes

I començant amb una pintura rupestre fins acabar amb la Festa de l'Arbre i Ball del Cornut de Cornellà del Terri va anar desgranant els simbolismes i els elements claus de les les festes considerades paganes, molts cops relacionades amb les bruixes, amb un fil conductor que és la dansa ... fins conformar els trets fonamentals de la nostra actual Sardana.

Durant més duna hora en Jordi va saber interessar i embadalir a un públic entregat totalment al relat ple de fets històrics, però també de reflexions al voltant de tradicions i costums.

Si voleu podeu veure unes imatges en aquest enllaç a l'àlbum de fotos de l'acte

Gràcies Jordi !!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada