18.6.13

Visita a la Fundació Jaume Vilaseca

Dins el marc de les Feste de Primavera 2013 del barri de l'Havana varem realitzar una molt interessant i recomanable visita a la Fundació Jaume Vilaseca.

La visita va ser conduïda per Pere Vilaseca que d'una manera planera però molt erudita va explicar els origens i els objectius de la fundació i també el funcionament d'algunenes màquines i moltes anècdotes i curiositats d'aquest fons tant important sobre el Gènere de Punt que té la Fundació.

Desde l'AVVHiR ja fa temps que estem impulsant i reivindicant des de el primer moment l’ús com espai cultural de les naus de Can Marfà, recolzant en tot moment l'acord que l'Ajuntament té amb la fundació Jaume Vilaseca.

Des de l’associació de veïns de l’Havana i rodalies  proposem que es traslladin les màquines des dels actuals locals de la Fundació Jaume Vilaseca a la nau petita de Can Marfà, i que es faci el mateix ús que actualment està programat per la Fundació Jaume Vilaseca, és a dir, visites concertades, com la que vren fer el dissabte 08/06/2013




De 130608 Fundació Vilaseca


De 130608 Fundació Vilaseca
Aquí teniu unes paraules d'en Pere Vilaseca, president de la Fundació Jaume Vilaseca: 

Va ser una alegria gran poder acompanyar als bons amics de l'Havana a la visita a la seu de la Fundació Jaume Vilaseca.

Tots sabeu que des de fa molt anys estem treballant per aconseguir que la nostra ciutat sigui seu de l'únic Museu sobre el Gènere de Punt de la Península i un dels més importants de tot Europa. Estem convençuts que la ciutat s'ho mereix a l'hora que podria ser un bon reclam turístic i cultural.

Es tracta d'una aposta que ja ha ajudat i ha de continuar contribuint a dignificar un dels barris de la ciutat amb més personalitat i inquietuds.

Per que això sigui possible, és imprescindible que el veïnat s'ho senti seu. Que el Museu formi part de la vida del barri, com de fet ja ha començat a ser-ho des del preciós carreró que separa les dues naus i s'ha integrat tant bé, a la vida festiva veïnal.

Si realment volem que sigui reclam, que tingui vida és molt important: el Museu ha de tenir personalitat pròpia, s'ha de construir al voltant d'un tema monogràfic, com en aquest cas serà el punt, una àmbit fabril tant i tant important, que va marcar la vida i el pas de les hores de moltes i moltes famílies que encara avui, viuen als voltats de la que va ser una de la fàbriques més importants de tot Espanya d'aquesta activitat tèxtil


Gràcies per haver vingut, esperem que el proper any, a les festes de primavera, ja no hàgiu de venir, per que el Museu, de tots, estigui a casa vostre!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada