7.8.12

Resum de la Conferencia a Can Marfà


El passat dimecres 11 de juliol a les 19:30 hores a la nau de can Marfà, va tenir  lloc l’acte de presentació del número 103 de la revista Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria.
 A l’acte, que va reunir més de 300 persones, hi va assistir l’alcalde de la ciutat, Joan Mora. L’acte estava organitzat conjuntament pel Museu Arxiu de Santa Maria i la Fundació Jaume Vilaseca, i va ser una oportunitat per conèixer la nau petita de can Marfà, un cop acabades les obres de remodelació.
 Aquesta nau de l’antiga fàbrica, es la que es preveu en el futur  sigui l’emplaçament del museu del gènere de punt de Mataró.
Els membres de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria, Nicolau Guanyabens i Manel Salicrú, presentaren els continguts del  número 103  de la revista Fulls,  dedicada, aquest mes,  a la història de la indústria a Mataró. Amb articles de Joaquim Llovet, Manuel Cusachs i Xavier Brullet.


Després de la presentació de la revista, Josep Maria Ferrer, secretari de la Fundació Jaume Vilaseca,  va oferir una conferència sobre les investigacions que l’han dut a realitzar un cens de les indústries de gènere de punt de Catalunya entre 1850 i l’actualitat. Aquesta conferencia es ca recolzar en la projecció de nombrosos documents, alguns curiosos, d’altres divertits,  molt testimonials … i tots amb un alt valor històric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada