18.6.11

Festes de Primavera - Resum actes Dissabte 28/05/2011

El dissabte 28 de Maig va començar amb la Crida a la Festa amb els Gegant del barri fent una passada fins a Sant Simó, i després d’un repic de campanes, tornar a la Plaça de l’Havana, sempre acompanyats pels músics de les colles geganteres.

De Festes 2011 - Mural Anxaneta i Crida a la Festa

Un cop a la Plaça de l’Havana un bon esmorzar per seguidament donar pas als parlaments preceptius de l’acte de la Inauguració del Mural de l’Anxaneta. Aquest mural és obra de l’Eva Floriach, i han col•laborat en la idea tant l’Anxaneta, com l’Ajuntament i l’AVVHiR.

Per saber-ne més aquí teniu els videos, de Jordi Bladé, com a president de l’AVVHiR, de Joan Antoni Barón, com a Alcalde de Mataró, de l’Eva Floriach, autora del mural, i de Mercé Saura com a directora de l’Anxaneta.

Parlament de Jordi Bladé

Parlament de Joan Antoni Barón 1a. part

Parlament de Joan Antoni Barón 2a. part

Parlament d'Eva Floriach

Parlament de Mercé Saura

També podeu veure les fotos en aquest enllaç: Album de Foto de Crida, Mural i esmorzar

De Festes 2011 - Auca del Ferm

Després de la festa va continuar amb la Presentació de l’Auca del Ferm, amb textos de Mª Remei Paretilla Viñals amb la il•lustració de Josep Gargallo. Aquest va ser un acte força emotiu amb una deliciosa lectura i comentari de cada rodolí i la seva il•lustració.

Però sobre tot va ser un acte de reivindicació d’un reconeixement a nivell de ciutat de la figura del Ferm. Gegant, Havanera, Auca, Sardana ... no ni ha prou, aquest personatge mereix un reconeixement èxplicit de Mataró, que hauria de materialitzar-se en un carrer, una plaça, ... des de l’AVVHiR recolzem i treballarem per aquest objectiu.

Veieu-ne els videos i les fotos en aquests enllaços.

Presentació a càrrec de Jordi Bladé

Intervenció de Mª del Remei Paretilla

Intervenció de Josep Gargallo

També podeu veure les fotos en aquest enllaç: Album de Fotos de la presentació de l'Auca del Ferm


De Festes 2011 - Nans i Capgrossos
Ja a la tarda, va arribar l’hora de la Primera Trobada de Nans i Capgrossos.


Per continuar amb Cercavila, Xocolatada i Actuació Castellera amb el Capgrossos de Mataró.

També d’aquesta part de la festa podeu veure els videos: final de cercavila i fragment de l'actuació castellera les imatges en aquest enllaç a l'àlbum.


De Festes 2011 - Projecció Champions

I ja per acabar com a final de festa la visualització del partit de Champions on el Barça es va proclamar Campió, (Enllaç a imatges de la projecció) i la quarta edició del BLLM (Barra Lliure Musical) on podem gaudir de propostes fresques e innovadores de grups novells que ens ofereixen el seu treball amb tota la il•lusió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada