12.1.11

Comunicat oficial de l'AVVHiR sobre el CENTRE DE MENORS LA RIBERA

L'associació de Veïns de l'Havana i Rodalies, davant les últimes noticies aparegudes en relació al Centre de menors La Ribera

Exposa:

Que com a entitat no hem posat mai traves a l'existència de centres com el de referència, perquè entenem la seva necessitat.

Que l'AVV, i els veïns de la zona en general, vam donar ara fa un any un vot de confiança a les institucions responsables/supervisores del centre (DGAIA, EVHEO i Ajuntament de Mataró) tot esperant que el centre no representés una font de conflictes en el barri. Durant aquest temps, hem atès reunions de seguiment i hem facilitat reunions entre els veïns més afectats i els responsables de les tres institucions al més alt nivell. En aquestes reunions es van prendre uns compromisos i es van intentar trobar ‘fulls de ruta’ que reconduïssin els punts de conflicte que van anar apareixent.

Que un cop passat ja l’any de funcionament, hem constatat que tots els esforços realitzats no han donat els resultats esperats i que el centre realment ha representat un punt “negre” dins del nostre barri, no tant pel perfil dels nois que hi viuen com de la manca d’atenció adient per part dels responsables que en tenen cura. Aquesta manca d’atenció ha comportat sorolls a altes hores de la nit, augment de les accions incíviques al carrer, molta presència policial, veïns amb por de sortir de casa... i tot un conjunt de situacions viscudes en el dia a dia per molts veïns, que han fet que la paciència hagi arribat al seu límit i que la convivència hagi començat a no ser suportable pels veïns més afectats.

Es per tot això que:

Des de l’actual junta de l’AVV de l’Havana, aplaudim la decisió presa per l’alcalde de sol•licitar el tancament del centre a l’organisme responsable de la Generalitat. Esperem de manera ferma que s’arribi fins a les últimes conseqüències per aconseguir el tancament per part de l’actual govern municipal, però també amb el recolzament de tots els grups municipals.


Signat,
Junta AVV Havana i Rodalies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada