25.9.07

Reunió INFORMATIVA de les obres i afectacions projectes per al barri de l'Havana

La reunió es va celebrar al local del Casal de la Gent Gran de l’Havana que un cop més va ser insuficient per acollir quasi un centener d’assistents que varen respondre a la convocatòria realitzada per l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies (AVVHiR).

La taula la varen formar per Part del Govern Municipal Montserrat Lopez Figueroa (Consellera delegada de serveis Centrals), Francesc Melero Collado (Conseller delegat d’Obres, Serveis i Manteniment), i els Tècnics Municipals Lluís Gibert (Obres ) i Ferran Àngel ( Mobilitat); Per part de l’AVVHiR Joan Salrach Ricos (President)

Començà l’acte amb una petita introducció, per part de Joan Salrach explicant la necessitat de la reunió i les inquietuds del veïns respecte a les obres en si mateixes, els plaços d’execució, les afectacions a els recorreguts de l’autobús i de la mobilitat en general. Tot i explicant que les obres són necessàries, convenients i moltes d’elles demanades al Pla Integral del Barri.
Tot seguit la Montse Lopez va prendre la paraula per primer de tot demanar disculpes en el sentit de que la informació cap els veïns i l’AVVHiR no ha estat gestionada correctament i que aquesta reunió arriba tard, convocada per l’AVHiR i en un dia on ja s’ha produït un caos circulatori important, sense avís i amb molt poca informació. També ressalta la importància i l’abast de l’obres que estant començant. Tot plegat una millora important en el nostre barri. En Francesc Melero explica que les obres renovació del clavegueram del carrer Floridablanca ha estat sol·licitades de manera urgent per part de Aigües de Mataró S.A. després de les inundacions dels últims aiguats. Així mateix explica que tot i la coincidència de les obres del carrer Madoz, Sant Pelegrí, Camí Ral i Floridablanca, s’han dissenyat diferents solucions de mobilitat que minimitzaran les molèsties al veïns; donant pas als tècnics per tal de que expliquin tots els detalls i circumstàncies de les obres ja engegades i les que s’iniciaran els propers dies.


Després d’una explicació molt detallada de les diferents etapes que passaran les obres i de les afectacions concretes en cada moment, s’obre un torn de paraules molt sol·licitat per part dels assistents.Es fan tot tipus de suggeriments, preguntes, propostes, alguns retrets a la gestió municipal. Tant els tècnics com el consellers delegats van respondre totes aquestes qüestions amb acceptació diversa dels veïns presents a l’acte. De totes maneres els temes que més varen suscitar preocupació varen ser: les afectacions als recorreguts de les línees d’autobús nº 1 i nº 3; La finalització i els acabaments dels paviments dels carrers Madoz, Sant Pelegrí i Mitja Galta; L’accés a pàrquings i vivendes particulars durant les obres; l’accés al CAP; i sobre tot que aquesta reunió s’hagués hagut de fer abans i convocada per l’Ajuntament. No hi falten reconeixements a la necessitat i la oportunitat de les obres projectades, amb felicitacions per la decisió d’executar-les tot i no caler que coincidissin al mateix temps

Finalment, i després d’explicar les condicions i exigències que si li plantegen a les empreses executores de les obres per tal d’assegurar la mínima afectació per als vianants i els pàrquings privats, s’adquireix el compromís d’estudiar alguns canvis de sentit, enarcant-los en un canvi general ja projectat per al barri, i sobre tot el compromís de “normalitzar” el més ràpid possible els recorreguts de l’autobús.


Agrair l’assistència i l’iterés de tot el veïnat i comerciants del barri.
Podeu consultar la planificació, els canvis de sentit projectats i els diferents trams en obres al document Afectacions Havana 2007 , proporcionat pels serveis tècnics de l'Ajunatment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada