29.6.14

CRÒNICA: Esposició Pictòrica i Presentació Literària

Dimarts, 17 de juny, vam fer el tancament de les festes del barri amb un doble acte cultural: una exposició pictòrica i una presentació literària.

La presentació pictòrica va consistir en la presentació d'una mostra de la producció d'en Norbert de Haro, el mestre dels artistes pintors del casal
 de l'Havana, i de la d'en Joaquim Dorda, un dels seus deixebles més prolífics i d'alt nivell. Ambdós ens van explicar per què pinten, com han descobert que la pintura els entusiasma, els omple la vida i els crea addicció.


De 140617 Pintura i Literatura

La presentació literària va tenir com a fil conductor la llengua. Eliana Oliveira ens va presentar el seu llibre Ajudeu-me!, on explica les dificultats que ha trobat perquè els catalans li parlem en català quan hem observat que té accent brasiler, la seva llengua materna. Amb un discurs ple d'energia, ens va demanar que l'ajudem, a ella i a tothom qui ve d'altres països, a parlar el català perquè diu que, si nosaltres no la parlem, els qui vénen de fora tindran la sensació que no ens estimem la nostra llengua, que aprendre-la no serveix per a res
.

De 140617 Pintura i Literatura


M. Àngels Carreras va presenhtar el poemari Aquest mar, escrit després d'haver après el català un cop jubilada. Ens va explicar la seva necessitat d'escriure per expressar sensacions, sentiments... davant d'aquest mar tan blau que ha trobat a Mataró, la seva ciutat d'acollida. I ens va confessar que li encanta sentir com altres llegeixen els seus poemes, perquè li sembla que no són seus, que tenen una altra música. El seu desig es va acomplir perquè sis grans rapsodes, inclòs el seu nét, van llegir alguns dels seus poemes, fent gaudir de valent tots els assistents a l'acte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada