17.11.13

Crònica: Visita cultural al Cementiri dels Caputxins de l'AVVHIR

El dia 9 de novembre vam organitzar una visita guiada al cementiri dels Caputxins de la nostra ciutat per tal de conèixer una mica més aquest indret des d'una perspectiva cultural. Ens hi va acompanyar Manuel Cusachs i Corredor, historiador de capçalera de la nostra entitat, que va mostrar-nos on descansen alguns dels personatges mataronins de més relleu, així com alguns veïns i veïnes emblemàtics de l'Havana, com en Domingo Castellà, el mariner del qual n'hem fet el gegant del barri! Va ser una visita molt interessant i ben valorada per la trentena de persones que hi van assistir.



Destacar el moment en que davant del nínxol de l'illa J nº 12 on reposen les despulles d'en Josep Punsola., on el poema "No fa tanta por la mort..." i un bronze de la seva cara, obra de l'artista mataroní Jordi Arenes, donant fe d'on reposen les restes del gran poeta mataroní que es celebra el seu centenari, vàrem llegir un poema.

Concretament les estrofes del vers final del darrer - i únic acte- de l'única obra de teatre que ens va deixar, titulada precisament "No fa tanta por la mort .."

Aquí en teniu les imatges:  Enllaç al vídeo al YouTube


   
La visita, que ens va preparar en Manuel Cusachs, va ser a part de molt interessant i instructiva, emocionant i divertida, amb moltes anècdotes i detalls tant del "habitants" del cementiri com de la pròpia història del recinte, les seves ampliacions, etc ...

Gracies Manuel.

Aquí teniu algunes imatges de la visita:

Enllaç a l'àlbum de fotos de la visita al Cementiri

En Manuel i el Cementiri:

Un llibre del periodista Manuel Cusachs i el fotògraf Ramon Manent redescobreix el cementiri dels Caputxins




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada