21.1.15

ACTIVITAT "social" : La Casa Capell i activitats interessants

Com a AVV creiem que la conscienciació cap a la sostenibilitat és una eina social que ha de fer un món millor i una societat més curosa amb el recursos que deixem a les futures generacions, per això ens fem ressò d'alguna de les activitat interessants de la Casa Capell.

Qué és la Casa Capell ?:És un equipament municipal situat al Parc Central de Mataró que, sota l’aparença d’un habitatge comú, busca mostrar a tothom aquelles opcions que tenim a l’abast per encaminar-nos cap a un desenvolupament sostenible, és a dir, recursos nous i diferents per a desenvolupar-nos sense haver d’estar limitant el dret de fer-ho també a les futures generacions.



escombrariesDijous 22 de gener, a les 19 h Taller: "Operació a bossa oberta"
Amb guants i instrumental adient, disseccionarem una bossa d'escombraries per fer una diagnosi dels nostres hàbits de consum i de recollida selectiva dels residus. Mesurarem el pes i el volum dels continguts de la bossa, els classificarem en els diferents contenidors on han d’anar (vidre, envasos, paper, orgànica, deixalleria…), i en valorarem els impactes ambientals, energètics, econòmics i socials.
Taller conduït per Joan Manel Riera, de l’Escola de Natura del Corredor.
Places limitades. Cal inscripció prèvia



2015-01-24_Planta_incineradDissabte 24 de gener, de 10 a 13 h Visita guiada: "Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme”  
Començarem la visita a l’Aula ambiental del Centre, i seguirem fent un recorregut per les instal·lacions amb l’objectiu de conèixer els processos i tractaments que reben els nostres residus que s’hi processen. Per acabar, ens asseurem al nou simulador 4D per posar-nos a la pell d’una bossa de la brossa, experimentant el mateix viatge que fan els residus per l’interior de la planta fins a ser valoritzats.  Hora i lloc de trobada: a les 10 h, al C/Teixidora, 83 (Mataró). Places limitades. Cal inscripció prèvia



2015-03-07_Taller-factura-eDissabte 7 de març, de 10 h a 13 h 
Taller: "Entendre la factura elèctrica per poder estalviar energia"  
>Quin és el teu perfil com a consumidor d’electricitat? Saps què és un kilowatt hora? Tens optimitzada la potència contractada? I la tarifa, tens contractada la més adient? Porteu la vostra darrera factura d’electricitat, i l’enginyer Francesc Gómez us ajudarà a entendre-la, resoldrà tots els dubtes sobre el consum i contractació, i proporcionarà iniciatives d’estalvi per reduir-ne el cost.
Places limitades.Cal inscripció prèvia 


2015-03-07_Taller-factura-eDijous 26 de març, a les 19 h h 
Taller: "Equips pedagògics de la Casa Capell: estalvi d’aigua"   Per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, volem seguir atents a no malbaratar aquest recurs tan preuat i escàs. Per això, la Casa Capell posa al vostre abast diversos accessoris (controladors de descàrrega, airejadors, limitadors de cabal...) i propostes per fomentar l’estalvi domèstic d’aigua. Obsequiarem els assistents amb un equip d’airejadors per a les aixetes.
Places limitades.Cal inscripció prèvia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada