2.12.12

Presentació de l'Exposició pictórica d'en Rafel Floriach


El passat dillins 26 de Novembre, al Casal de l'Havana, varem asssitir a la presentació de l'exposició pictórica d'en Rafel Floriach.

L'acte va començar amb la presentació del artista, en Rafel, per part de Rosa Clar, responsable de la Comissió de Cultura de l'AVVHiR, va iniciar amb les seguents paraules: "En Rafel mai havia pintat. Dibuixava a l’escola i sembla que ho feia força bé i li agradava, però no va seguir ni amb el dibuix ni amb la pintura. Deia: “quan em jubili, vull aprendre a pintar”. I des de la jubilació que pinta!"



La Rosa ens va explicar que en Rafel ja fa 6 anys que pinta i ha fet successivament dibuix amb llapis, pastel, aquarel·la, oli, ... fins que, un dia, en Manel Prieto, el seu professor de dibuix a les Aules Sènior, va portar un quadre amb la tècnica que ens presentaven, que és trencadora, diferent del que estem acostumats a veure.
En Rafel es va enamorar d’aquesta tècnica i, tot i que diu que encara n’està aprenent, ja n’ha pintat unes quantes teles, de les quals l'exposició n'és una mostra

Seguidament en Manel Prieto ens explicà que en Rafel dedica quatre hores setmanals a la pintura sota el seu mestratge junt amb altres alumnes a les Aules Sènior. En Manel ens va parlar d'en Rafel i com progressi vament s'ha convertit, més que un alumne, pràcticament en un col·laborador i un colega, amb aquesta tècnica del relleu, que combina l'oli, amb el modelatge o "petita esculptura" amb pols de marbre.

En Rafel, emocionat, ens va dirigir unes paraules agraïnt la presència a l'acte i compartint el sentiment de superació i aprenentatge de noves tècniques artístiques que l'empeyen a fer aquests treballs.


Per relaxar l'ambient, l'Eva Bassó i en Joan Selva, ens van obsequiar amb un petit recital poètic amb peces inspirades en les obres d'en Rafel: Les mans, L'olivera, Un Bocí de Catalunya, entre d'altres. Aquí en teniu una mostra en vídeo:



Eva Bassó i Joan Selva amb l'Olivera i Un Bocí de Catalunya

Seguidament en Rafel va contextualitzar cada una de les seves peces, quina va ser la motivació, o qui estava dedicada o simplement el moment d'inspiració  que les van crear.


Finalment tots plegats varem fer una copeta de cava tot comentant amb l'autor la bona opinió i la grata sorpresa d'aquest magnífic treball amb tècnica de relleu. De cap manera es pot qualificar d'entreteniment de jubilat, ans al contrari ES UNA GRAN OBRA D'ARTISTA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada