23.2.14

Preparació de les FESTES de PRIMAVERA del BARRI de l'HAVANA 2014

Ja estem començant a preparar les festes del Barri.
Aquest any començen el divendres 31 de Maig fins el Diumenge 15 de Juny.

Si vols proposar alguna activitat, o apuntar-te per ajudar a organitzar i/o muntar les diferents actes, ara és el moment. Env ia un correu a avvhir@gmail.com i ens posarem en contacte amb tu.

Participa, t'esperem !!



Xerrada-Col·loqui: EL METGE DE FAMILIA



10.2.14

Portes obertes a Can Fugarolas Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles

El dissabte 8/02, puntuals a les 12 ens varem trobar a l'entrada d'aquest antic concesionari de cotxes on ens varen rebre els representant d'aquest projecte tan engrescador i vital:

Can Fugarolas Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles



Seguidament, i després d'una mica d'organització, varem començar la visita guiada a cada un dels projectes, on situats a l'espai físic destinat a cada activitat, els responsables ens van explicar quins eren els objectius, les seves il·lusions i realitats, així com els plans concrets per instal·lar-se a Can Fugarolas.

Primer va ser el torn del Taller d'idees - Associació d'integració Social -,  després l'espai pensat per fer-hi lloc comú de trobada, bar, etc ... on si preveu començar certes obres per acondicionar-ho i encara hi falta "certa neteja", per seguir per l'àrea destinada a Cronopis -  Col-lectiu que treballa en la promoció i desenvolupament del circ - ; tot això a la plata baixa.



Després ja a les plantes superiors el projecte de L' Estudi i mig  que és un projecte de creació que engloba diverses disciplines artístiques relacionades amb el món audiovisual. Video, Música, escriptura, cinema i arts vinculades amb les noves tecnologies.
A continuació el Viver d'empreses eco, socials i tecnologiques/ espai coworking  que neix amb la voluntat d'oferir un espai d'oficines compartides, per ajudar al llançament de nous projectes socials, sostenibles, artístics i/o tecnològics. 



Finalment al soterrani de l'edifici varem poder veure un video que explica el  projecte i varem conèixer la intenció de la Cooperativa de Consum l'Estrella   de trasdallar-se a Can Fugarolas, animant ,oferint ajut i suport per formar noves cooperatives de tamanys "gestionables".

Ja per acabar una visita al pati, espai obert, on s'ha fet una operació de neteja molt important i ha arrivat el moment de decidir quins usos concrets si vol donar: Horts urbans, espai obert de joc i lleure pels veïns, espai de representació pública, etc ...

Per tal de parlar-ne  i começar a dibuixar idees concretes, convoquen a tots els interessats el proper dissabte 15/02/2014 a les 10 del matí al pati.

Aquí teniu unes quantes imatges de la visita: 

5.2.14

Presentació del llibre La memòria de l'Esteve Albert

El dimarts 28 de gener es va presentar, a la seu de la nostra associació, el llibre La memòria de l'Esteve Albert, que recull un seguit d'escrits d'aquest personatge sobre persones destacades de l'època que li va tocar de viure. Aquest recull de textos i la seva edició crítica, l'ha fet Josep Puig Pla i l'ha editat  Voliana Edicions. 


La presentació va anar a càrrec del mateix Puig Pla i de l'editor, Jordi Solé i Camardons. Ambdós van glossar la figura d'Esteve Albert i la seva singularitat d'una manera rigorosa i propera, mentre es mostraven imatges sobre l'autor, els personatges que apareixen al llibre i les diferents presentacions que s'han anat fent pel territori fins al moment. Es va tancar l'acte amb un petit col·loqui sobre la figura d'Albert i la seva singular personalitat.